Wie is René.

Van origine fysiotherapeut met als hobby’s fotograferen en portretboetseren. Als zodanig verzorg ik nu workshops portetboetseren en heb voor mijn fotografiebezigheden sinds januari 2020 een eigen fotostudio geopend in mijn eerdere praktijkruimte. De laatste jaren heb ik me vooral toegelegd op fotograferen middels scholing aan het Lino CVO in Lommel en ook als autodidact door veel te fotograferen en juist dáárvan te leren.

Het moment waarop ik me volledig aan fotografie kan overgeven is er nu. Wat mij bij het fotograferen (en ook boetseren) het meest boeit als onderwerp is “mensen”. Mijn passie gaat uit naar portret- en modelfotografie: hoe kan ik iemand zo mooi en getrouw mogelijk vastleggen met mijn camera. Daarnaast vind ik ook straatfotografie heel erg leuk, het vastleggen van het leven en de sfeer in stad of dorp, op een andere manier naar een stad kijken.

Voor portret en modelfotografie is het natuurlijk helemaal geweldig om de beschikking te hebben over een mooi ingerichte fotostudio met de daarbij horende belichtingsapparatuur. Fotograferen is voor mij “spelen” met licht en hierdoor sfeer, emotie en karakter vast leggen. Daar is een fotostudio de ideale plaats voor. Hier heb je de volle controle over het licht met mooie effecten tot gevolg. Ook fotograferen op locatie, in eigen omgeving bij hobby of werk is een uitdaging om iemands persoonlijkheid en karakter weer te geven.

Graag nodig ik je uit voor het maken van een fotoshoot. Het is zeker voor de eerste keer een hele ervaring en middels de foto’s iets om jaren met plezier op terug te kijken. Veel mensen zijn er huiverig voor door onzekerheid, maar daarbij kan ik je met tips heel goed helpen. Het allerbelangrijkst bij een shoot is dat jij jezelf kunt zijn en dat je je lekker op je gemak voelt. Ik wil bereiken dat ieder model het “wow” effect ervaart bij het zien van het resultaat en dit met het gevoel “dit ben ik en ik kán het!”.

Ik neem de foto, jij maakt hem!!